söndag 2 mars 2008

Tandoori kryddblandning

Variant ett:
0,5 tsk vitlökspulver
1,5 tsk paprikapulver
3 krm cayennepeppar
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
1,5 krm mald kardemumma
1,5 krm mald kanel

Gör så här
Sätt alla kryddor i en kryddshaker, skaka om så att allt blandas ordentligt.

Denna indiska kryddblandning ändvänds till tandoori kyckling, chicken tikka men passar även bra till andra kyckling, fisk och lamm maträtter. Blanda gärna kryddblandningen med lite yoghurt och marinera din råvara i det över natten.

Variant två:
(Enkel variant)
1 tsk timjan
1 tsk krossad spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk cayennepeppar

Inga kommentarer: