måndag 3 mars 2008

Cajunkrydda

Cajunkryddblandning variant ett:
1/2 gul lök
1 krm vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malet vitt senapsfrö
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk salt

Hacka löken fint. Blanda med de övriga ingredienserna.
Kryddan är hållbar fyra till sex veckor i kylen.

Cajunkryddblandning variant två:
5 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1,5 tsk cayennepeppar
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver

Stöt timjan och oregano med en mortel. Blanda ihop med resten av kryddorna. Spara det du inte använder av kryddblandningen i en burk med tättslutande lock

Inga kommentarer: