måndag 3 mars 2008

Harissa - marockansk/tunisisk kryddblandning

2 msk chilipulver
2 msk paprikapulver
1 msk mald koriander
1 msk mald spiskummin
1 msk chiliflakes eller 2-3 röda pepparfrukter
1 msk grovmald svartpeppar
1 msk salt
1 msk Brun Farin
5 rivna vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1/2 dl kokande vatten

Mixa chilipulver, paprikapulver, koriander, spiskummin, chiliflakes, svartpeppar, salt, brun farin, vitlöksklyftor, olivolja och vatten till en grov massa. Häll upp i en glasburk och förvara i kylskåp.

Enkelt Harissarecept
Dela 5 st röda chilifrukter i mindre bitar (vanlig spansk peppar fungerar utmärkt)
Blanda detta tillsammans med 5 st viltöksklyftor, 1 msk malen kummin, 1 msk malen korander, 1 tsk salt och 1/2 dl olja.
Mixa alltsammmans till en slät massa.

Inga kommentarer: