Variant ett:
4 msk koriander
1 bit kanel
5 hela kryddnejlikor
1 msk spiskummin
1 msk kardemumma
1 tsk hel svartpeppar
0,5 tsk torkad chili
1 tsk mald ingefära
4 msk mald gurkmeja
Rosta kryddorna (utom ingefära och gurkmeja) i en ugnsform i cirka 20 minuter på 200 grader eller rosta dem lätt och skaka hela tiden i en panna på spisen tills de börjar "knäppa". Mixa i en kaffemixer (sån som man mixar kaffebönor i) eller mortel. Tillsätt gurkmeja och ingefära. Bäst smak får curryn om du börjar med så hela kryddor som möjligt men det går givetvis med färdigmalda också. Blir cirka 1 dl. Övriga kryddor du kan ha i är muskot, fänkål, svarta senapsfrön, cassia bark, stjärnanis, lagerblad och curryblad (kari).
Variant två:
¼ tsk malda kryddnejlikor
½ tsk kanel
¼ tsk stött kardemumma
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
½ tsk mald ingefära
1 rågade tsk gurkmeja
¼-½ tsk mald chilipeppar
¼-½ tsk kajennpeppar
måndag 3 mars 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar