Variant ett:
1 tsk korianderfrö
1 tsk kumminfrö
10 svartpepparkorn
1/2 tsk riven muskot
1/2 tsk mald kryddnejlika
10 stora gröna chilifrukter
ca 1 schalottenlök
ca 4 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
2 stjälkar citrongräs
skal från 2 citroner
2 tsk havssalt
4 msk solrosolja
Stöt korianderfrö, kumminfrö och svartpeppar i en mortel. Kärna ur och hacka chilifrukterna. Hacka schalottenlök och vitlök. Krossa och hacka citrongräset. Hacka skalet från citronerna.
Mixa alla ingredienser med stav eller i matberedare till en grov pasta. Hållbar fyra till sex veckor i kylen.
Variant två:
1 tsk kumminfrön
1 tsk korianderfrön
6 färska gröna chilier, hackade
1 msk hackat citrongräs
1 tsk hackad korianderrot
1 msk hackade schalottenlökar
1 msk hackad vitlök
7 pepparkorn
1 tsk salt
1 tsk räkpasta
Lägg kummin- och korianderfröna i en stekpanna utan att tillsätta olja. Torrosta dem på medelstark värme i 1-2 minuter tills de är lätt brynta. Banka ihop dem med övriga ingredienser till en fin pasta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar