Variant ett:
1 msk korianderfrö
1/2 msk spiskumminfrö
1 tsk kumminfrö
10 svartpepparkorn
10 torkade röda chilifrukter
2 stjälkar citrongräs
3 hackade schalottenlökar
3 hackade vitlöksklyftor
skalet från 1 lime
2 tsk havssalt
3-4 msk vegetabilisk olja
Rosta koriander, spiskummin, kummin och pepparkorn i en stekpanna på medelstark värme i 2-3 minuter. Låt svalna och stöt eller mal fröerna.
Kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka citrongräset. Hacka löken. Hacka limeskalet. Tillsätt salt och olja. Rör eller mixa till en slät pasta. Hållbar i kylen i sex till åtta veckor.
Variant två:
2 tsk kumminfrön
1 tsk korianderfrön
8 torkade chilier
½ tsk fint hackat bergamottskal
1 tsk salt
1 tsk hackat citrongräs
2 msk hackade schalottenlökar
1 msk hackad vitlök
1 msk räkpasta
Lägg kummin- och koranderfröna i en stekpanna, utan att tillsätta någon olja. Torrosta dem, under omrörning, på medelstark värme i 1-2 minuter tills de är lätt brynta och avger en rostad arom.
Hacka chilin grovt och blötlägg i vatten i 10 minuter. Låt rinna av. Banka ihop alla ingredienser så att en fin pasta bildas. Curryn passar bra till alla sorters kött.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar